Wie ik ben

Ik ben Patrick en samen met mijn vrouw en kinderen woonachtig in Leeuwarden. Ik ben een open mens. Nieuwsgierig, (eigen)wijs en direct. Humor en provocatief werken passen bij mij, altijd vanuit een warme verbinding. Ik daag uit, durf te benoemen wat ik zie en ga de plek der moeite niet uit de weg. Daar vinden we de kern, is mijn overtuiging.

Mijn energie kan ik ook goed kwijt in aikido. Deze Japanse krijgskunst (of beter ‘vredeskunst’) beoefen ik met passie en plezier. Sinds het behalen van mijn zwarte band verzorg ik lessen in aikido voor kinderen. De uitgangspunten van aikido neem ik mee in mijn werkwijze binnen SAAM, als spiegel of metafoor. Aikido gaat over balans in beweging, een gezamenlijke dans waarin je merkbaar effect hebt op elkaar. Het vertrekpunt is daarin altijd je eigen kracht en invloed. Door middel van aikido kan je dit soort patronen ervaren, lijfelijk en in het moment. Als jij te voorzichtig bent, neemt de ander de ruimte in die jij laat. Of als je de ander onder druk zet, creëer je weerstand. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Patrick Geldhoff van SAAM therapie; gezinstherapie relatietherapie individuele therapie en coaching

Wat mij iedere keer weer raakt en verwondert is dat ik zoveel mensen in mijn spreekkamer mag ontmoeten, met allen hun eigen unieke verhaal en perspectief. Een belangrijk uitgangspunt in mijn manier van kijken is dat mensen, in de woorden van de filosoof Buber, “wórden in de ontmoeting met de ander – alle werkelijke leven is ontmoeting”.

Je wordt gevormd in en door de relaties met de mensen om je heen. Deze ontmoeting staat daarom voor mij voorop. Je staat niet op jezelf: bent mens in je context. Het gaat om de context van je relaties, je historie/de generaties voor jou en je opvoeding . Door de invloed van de context in het hier en nu beter te leren begrijpen, leer je beter snappen waarom je doet wat je doet. Er ontstaat mildheid en begrip en ruimte voor nieuwe of andere perspectieven.

Vraag vrijblijvend intake gesprek aan

Door onderstaand formulier in te vullen, kan je een eerste gesprek aanvragen. In zo’n eerste gesprek maken we kennis en krijg je uitleg over de therapie die je bij mij kan krijgen. Voor een intake hoef je geen kosten te betalen.

    Bereikbaar op dinsdag tot en met vrijdag  |  Telefoon: 0638536178  |  E-mail: info@saamtherapie.nl  |  Adres: Emmakade 59, Leeuwarden  |  Meer >>>